רולדות שמרים במלית שוקולד או גבינה

לוגו

טוב אחרי שבוע שלם שלא הכנו ושלא אכלנו חמץ… קבלו מתכון שמחמם את הלב והבית מתמלא ריחות של בית, כן, שמרים. קדימה למטבח….

מצרכים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 200 גרם מחמאה/ חמאה
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • מעט תמצית וניל
  • 2 כוסות מים פושרים

למלית שוקולד:

  • 1 כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית נס קפה
  • 2 סוכר וניל
  • 3 כפות ממרח תמרים
  • לצקת שמן עד שמתקבלת משחה,אפשר לבשל מעט או לחמם במיקרוגל.(או להשתמש בממרח שוקולד אהוב)

למלית גבינה:

  • 250 גרם גבינת טוב טעם / כנען
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 1/2 חבילת פודינג וניל
  • 4 כפות קמח/קורנפלור
  • 1/3כוס סוכר

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • ומעט מיץ מלימון
  • לבשל עד שיהיה דביק.

הכנה:

לללוש הכל לבצק אחיד להתפיח פעמיים כל פעם כ 35 דקות, לחתוך את הבצק ל 8 חלקים שווים. לרדד כל חלק לעלה למרוח במלית שבחרתם לגלגל ולקלוע צמה מ 2 חלקים, לתת לרולדה לתפוח היטב כ 40 דקות להבריש בביצה עם כפית נס קפה.
לחמם תנורים לחום 180 ולאפות עד להזהבה.
טיפ קטן – בגמר האפיה בעוד העוגות בתנור להבריש סירופ ולהכניס חזרה לעוד דקה של יבוש. זהו קדימה, להזמין חברה לשתות קפה ולהתענג…

כתבות נוספות:  הצילנו ראש העיר מהביוב הנורא

היי, שמי ליז ומאז שאני זוכרת את עצמי אני אופה, ולא סתם אופה אלא ממש אובססיבית לאפייה. אז בא לי לשתף אתכם עם מבחר מתכונים טובים, מוצלחים, והכי חשוב טעימים!

תגובות פייסבוק