עוגת שוקולד ושקדים

לוגו

נכון שעדיין יש טיפה זמן עד לחג אבל עוגה היא עניין לא פשוט בחג הזה… לכן קבלו מתכון קליל לעוגת שוקולד טעימה קלה להכנה המתאימה כמובן לכל השנה ובמיוחד לחג הפסח קדימה חממו תנורים לחום בינוני 170 מעלות ושמנו תבנית עגולה 24.

מצרכים:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם (2.1/2 כוסות) שקדים טחונים דק
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות מיץ תפוזים או ליקר תפוזים (לא חובה)
  • 1.1/4 כוסות סוכר

הכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אדים מוסיפים שקדים, חלמונים, קליפת תפוז מגוררת וליקר ומערבבים לתערובת אחידה. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה. מערבבים רבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד. מקפלים לתערובת השוקולד את הקצף הנותר בזהירות. מעבירים לתבנית.. אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.
* גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גאנאש שוקולד.המורכב משמנת מתוקה אחת ו 100 גרם שוקולד מריר לחמם עד לרתיחה את השמנת ולצקת על השוקולד לערבב הייטב ולצקת על העוגה…

בהצלחה ובתיאבון!

כתבות נוספות:  חוות אתכלית

תגובות פייסבוק