עוגת קוקוס שוקולד וקצפת

לוגו

סיימנו לנקות… התעייפנו והגיע הזמן לחשוב על המתוק בסיום הארוחה או לשבת בבוקר… הפעם נכין עוגה נפלאה קלה ועם חומרי הגלם שקיימים עכשו לחג הפסח, יוצאת מושלם… אז קדימה, לחמם תנורים לחום 170 ולשמן תבנית עגולה 26.

מצרכים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קמח אוסם כשר לפסח
  • 100 גרם שוקולד מומס
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס שקדים טחונים

מצרכים לציפוי:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חפיסה פודינג וניל
  • ניתן להרטיב את העוגה(לא חייב)
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1/2 כפית קפה נמס

הכנה:

להקציף חלבונים עם מלח סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב (לא יותר מדיי).
לערבב את המצרכים היבשים, לערבב חלמונים עם שמן ושוקולד מומס ולצקת ליבשים,להוסיף את הקצף בתנועות עטיפה ולצקת לתבנית אפייה, לאפות כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא יבש
להקציף שמנת מתוקה ופודינג, להרטיב את העוגה ולצפות בקרם…
הערה: ניתן להכין את העוגה גם ללא הקוקוס והשקדיםאבל להוסיף עוד 100 גרם שוקולד.
ניתן לקשט בשוקולד מגורד או לפזר קוקוס לקישוט…

* גיוון: לפני ההגשה יוצקים על העוגה גאנאש שוקולד.המורכב משמנת מתוקה אחת ו 100 גרם שוקולד מריר לחמם עד לרתיחה את השמנת ולצקת על השוקולד לערבב הייטב ולצקת על העוגה…

בהצלחה ובתיאבון. חג שמח ושבת שלום, ליז.

כתבות נוספות:  קלף העולם

תגובות פייסבוק