מתכון השבוע: קיש פטריות

לוגו

בצק פריך מלא בגבינה או הירק אהוב…. קדימה למטבח… הבצק מספיק לשתי תבניות 26 או שלוש תבניות 20. לחמם תנורים לחום 180 לקמח תבניות פאי עם תחתית מתפרקת

מצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 50 גרם מחמאה/ מרגרינה
  • 1 ביצה
  • כ3 כפות מים קרים
  • כפית מלח
  • כף סוכר

לבלילת הרויאל:

  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 6 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור(או לבן)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

למלית:

  • 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
  • 1 בצל סגול חתוך לפרוסות
  • 2 סלסלות פטריות חתוכים לפרוסות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 30 גרם גבינת פרמזן
  • חופן קטן פרורי לחם

הכנה:

מכינים ממוצרי הבצק,בצק אחיד ומכניסים למקרר לעשרים דקות
בינתיים מטגנים את הבצלים בכף חמאה עד לריכוך הבצל, מוסיפים את הפטריות, מתבלים.
מכינים את בלילת הרויאל מערבבים הכל מתבלים
הרכבת הקיש:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ מהדקים בתבנית פאי מקומחת, מפזרים חופן פרורי לחם ומפזרים מחצית מגבינת הפרמזן יוצקים את תערובת הפטריות עד לגובה הבצק ויוצקים מבלילת הרויאל, לא עד הסוף היא תופחת מעט, מפזרים את יתרת הגבינה, אופים כ 30 דקות עד שהבצק מזהיב והבלילה יציבה
זהו…… מנה טעימה בצירוף סלט….
קדימה להזמין אורחים ולהשוויץ….
לגיוון, ניתן לפזר גבינת קשקבל, פרומעז וגבינה כחולה ואז את בלילת הרויאל…. טעים…

כתבות נוספות:  חוות אתכלית

תגובות פייסבוק