מתכון השבוע: עוגת גבינה

לוגו

השבוע נכין עוגת גבינה קלה להכנה, טעימה, נימוחה… אז קדימה לחמם תנורים לחום 200 מעלות

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 גביעי גבינה לבנה(5% או9% כל אחד לפי בחירתו..)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות פודינג וניל

לציפוי:

  • רק מי שרוצה,אני מרחתי קונפיטורה תותים ותות…..
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב

הכנה:

להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם סוכר
לערבב בנפרד את יתר החומרים עד לקבלת תערובת ללא גושים, ניתן לערבב בעזרת המערבל ואז בטוח אין גושים
לערבב את החלבונים בתנועות עטיפה יחד עם תערובת הגבינה
לצקת לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה
לאפות כ- 10 דקות ואז להנמיך את חום התנור לחום 150 מעלות, לאפות כשעה, העוגה יוצאת גבוהה, רצוי לצנן את העוגה בתוך התנור ואז היא מתייצבת לגובה התבנית.
לצנן את העוגה לחלוטין לפני שמכינים את הציפויאפשר עם צנטר ואפשר בלי( יותר יפה עם…) להזליף מהבלילה פסים ארוכים ולאפות כ-20 דקות, הטיפ שלי הוא להניח מגבת מטבח על דלת התנור כך שהתנור לא סגור לגמרי ונשאר פתח דק, כך האקלרים לא יצנחו לאחר האפיה, לא למהר להוציא מהתנור

הכנת הציפוי:

להקציף שמנת + חלב + פודינג עד לקבלת קצפת יציבה אך לא קשה.
לצפות את העוגה, לקרר ולהתאפק לפחות 4 שעות לפני שפורסים….
או למרוח קונפיטורה תות ולקשט בתותים

כתבות נוספות:  מזל טוב, לסבתא יש יום הולדת

היי, שמי ליז ומאז שאני זוכרת את עצמי אני אופה, ולא סתם אופה אלא ממש אובססיבית לאפייה. אז בא לי לשתף אתכם עם מבחר מתכונים טובים, מוצלחים, והכי חשוב טעימים!

תגובות פייסבוק