מתכון השבוע: מקרון

לוגו

טוב החג הלבן הזה מאחורינו אבל הפעם נתקדם קצת ונתענג על עוגייה צרפתית…. מפנקת, עשירה ומיוחדת… המקרון… וכן, לא קשה, כל אחד יכול. יש לחמם תנור לחום 130 מעלות בטורבו ולרפד תבניות תנור בנייר אפייה.

מצרכים:

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר!
  • 1/4 כוס סוכר
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • מעט צבע מאכל(לא חובה)

הכנה:

לסנן במסננת את אבקת הסוכר והשקדים. להקציף חלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, לא יותר מדיי!!!

להוסיף את אבקת הסוכר והשקדים ולערבב הייטב עד לקבלת משחה להכניס לשקית זילוף עם צנטר חלק ולזלף עיגולים קטנים במרחק של 2 ס"מ בערך. ל"הטיח"את התבנית על מנת שייצאו בועות אוויר במידה וקיימות ולהניח לייבוש כחצי שעה, לאפות במדף אחד לפני התחתון כעשר דקות עד שהעוגייה תופחת מעט ומתקשה כמו נשיקות, להמיח לקירור מוחלט, לא לנבות להוציא לפני שהעוגייה מתקררת.
בינתיים להכין קרם, כאן יש הרבה אפשרויות אבל הכי טובה וקלה:
1 שמנת מתוקה
4 כפות שטוחות פודינג וניל
להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. להעביר את הקרם לשקית זילוף ,לזלף מעל עוגייה אחת ולכסות בשנייה…. יאלה קדימה להשויץ……

כתבות נוספות:  הערות בונות של תושב מותש

תגובות פייסבוק