מתכון השבוע: אקלר

לוגו

הם נפלאים נימוחים בפה במיגוון אפשרויות ובמיגוון טעמים… כן הפעם נכין אקלר… פחזניה נפלאה מלאה בקרם וניל קדימה…
לחמם תנורים לחום גבוה 200 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה

מצרכים:

  • 100 מ"ל מים
  • 100 מ"ל חלב (או הכל מים לפרווה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה/ מחמאה
  • 1 כף סוכר
  • 120 גרם קמח מנופה
  • 3 ביצים

הכנה:

מכניסים בסיר- מים/ חלב,מלח חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה ומכבים את האש מוסיפים לסיר קמח ומערבבים עד שאין גושים והתערובת נפרדת מהסיר. מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקירור התערובת ולאט לאט מוסיפים ביצים אחת אחת עד שתערובת אחידה… מעבירים לשקית זילוף עם צנטר רחב ומזליפים פסים ארוכים. אפשר עם צנטר ואפשר בלי (יותר יפה עם…) להזליף מהבלילה פסים ארוכים ולאפות כ-20 דקות, הטיפ שלי הוא להניח מגבת מטבח על דלת התנור כך שהתנור לא סגור לגמרי ונשאר פתח דק, כך האקלרים לא יצנחו לאחר האפיה, לא למהר להוציא מהתנור

קרם:

1 שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
להקציף לקצפת יציבה
למלא את האקלר ולקשט בסירופ שוקולד
או למלר בקרם פטיסייר נפלא
ניתן להוסיף כפית קפה נמס לקצפת, או כף ממרח שוקולד נוטלה, כל אחד לפי טעמו
לקרר להזמין חברה לקפה ולהשויץ…..

 

כתבות נוספות:  לסבתא יש צבע על השיער שמטפטף לה על העורף

היי, שמי ליז ומאז שאני זוכרת את עצמי אני אופה, ולא סתם אופה אלא ממש אובססיבית לאפייה. אז בא לי לשתף אתכם עם מבחר מתכונים טובים, מוצלחים, והכי חשוב טעימים!

תגובות פייסבוק