מתכון השבוע: פאי תותים אישי

לוגו

לבן לבן….. שבועות כבר כאן ואנחנו נדהים עם פאי אישי לא צריך להתחלק… בצק פריך… קרם גבינה… ותותים… מי צריך יותר מזה… להכין 8 תבניות פאי אישיות ולחמם תנורים לחום 180

מצרכים לבצק:

  • 2.1/4 כוס קמח
  • 200 גרם חמאה קרה!!
  • 3/4 כוס אבקת סוכר ( 100 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מצרכים למלית:

  • 2 גביעי גבינה לבנה
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

מצרכים לקישוט:

  • תותים יפים פרוסים לפרוסות ומעט פיסטוקים קצוצים, או למי שרוצה יכול לפורר ביסקויט לוטוס ולפזר מעל, וכמובן שניתן להכין עוגה אחת גדולה במקום אישיות. צילמתי שתי אפשרויות.

הכנה:

להכניס במיקסר חמאה,סוכר, מלח ולעבד לתערובת פירורית, להוסיף קמח ולעבד עוד קצת, לטרוף את הביצה עם הוניל ולהוסיף לתערובת, עד לקבלת בצק, לא יותר מידיי… לכסות בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה
להכין את המלית: לערבב גבינה עם סוכר ות.וניל, להקציף שמנת מתוקה ופודינג לקבלת קצפת יציבה, לאחד בין התערובות ולקרר
לרדד את הבצק לעלה לקרוץ עיגולים גדולים מעט מקוטר התבנית אל מנת שיספיק לשוליים ולהניח בתבנית( לא למתוח את הבצק) להדק בשוליים לחורר את הבצק בעזרת מזלג, ולהניח נייר אפייה ולפזר חומוס או שעועית שייתן לנו משקולת לבצק ולאפות כרבע שעה, להוריד את הנייר ולאפות עוד כחמש דקות עד להזהבה, לצנן, למלא כל פאי במלית הגבינה ולקשט בתותים לפזר מעט פיסטוקים וזהו….. כמה קל ככה טעים….יאמי, שבועות שמח

 

כתבות נוספות:  למה לסגור כביש באמצע העיר באמצע היום??

תגובות פייסבוק